Спортист с увреждания за 2019-а стана Християн Стоянов в

Спортист с увреждания за 2019-а стана Християн Стоянов в
Публикация   08:01     21 Ян, 2020 /     akcent.bg   /     244

   Снимки: LAP.bg , БиТиВи

   Боркинята Тайбе Юсеин и биатлонистът Владимир Илиев бяха отличени за спортист номер 1 на 2019-та година в „Нощта на шампионите“. Това са годишните спортни награди на Министерството на младежта и спорта и Българския спортен тотализатор. Те се провеждат за пета година, като паричните премии са на обща стойност 215 хиляди лева.

   През 2019-а Тайбе Юсеин спечели титла от Европейското и сребърен медал от Световното първенство в категория до 62 килограма. Илиев пък завоюва исторически сребърен медал на Световното първенство по биатлон.

   Две награди бяха дадени и в категорията за Треньор номер 1 на годината. Едната е за Весела Димитрова, която води ансамбъла по художествена гимнастика. Другата е за треньора на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов.

   За Отбор на годината бе отличен националният ансамбъл по художествена гимнастика. Сред младите спортисти бяха отличени Йосиф Миладинов, Йоана Илиева и Божидар Андреев. Номер 1 сред спортистите с увреждания е лекоатлетът Християн Стоянов.

Кирил Домусчиев получи Венец на победителя

   На церемонията беше връчено и най-високото отличие на Министерството на младежта и спорта – Венец на победителя. Получиха го Кирил Домусчиев, Петър Попангелов, Александър Томов, Валентин Михов, Йото Йотов, Цено Ценов, Таня Богомилова, Александър Александров, Георги Аврамчев и Илия Лалов. Домусчиев беше отличен за заслугите си към Лудогорец за развитието на осемкратния шампион на България.

  Всички награди от „Нощта на шампионите“:

Млад спортист до 16 години – Йосиф Миладинов (плуване, треньор Стефан Миладинов)
Млад спортист до 18 години – Йоана Илиева (фехтовка, треньор Ивайло Воденов)
Млад спортист до 23 години – Божидар Андреев (щанги, треньор Пламен Братойчев)

   Спортист с увреждания на България – Християн Стоянов (лека атлетика, треньор Евгени Игнатов  В категория "Спортист с увреждания №1 на България" беше награден световният шампион в бягането на 1500 м Християн Стоянов. Неговата премия е в размер на 10 000 лв., а тази на треньора му Евгени Игнатов е 5000 лв.

   Отбор на България – Национален ансамбъл по художествена гимнастика (Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, треньор Весела Димитрова)
Треньор на България – Весела Димитрова (национален ансамбъл по художествена гимнастика) и Иван Иванов (национален отбор по вдигане на тежести).



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha