9 са задържани при поредната спецоперация на полицията, насочена срещу употребата и разпространението на наркотици

9 са задържани при поредната спецоперация на полицията, насочена срещу употребата и разпространението на наркотици
Публикация   13:10     20 Ян, 2020 /     akcent.bg   /     1800

Бързо производство е образувано в Първо РУ за притежание на наркотици

    На 17 и 18 януари на територията на гр. Русе служители от Първо РУ проведоха специализирана полицейска операция по линия наркотици, съобщиват от ОД МВР Русе. В хода на полицейските действия са задържани 9 човека на възраст между 17 и 27 г., като в част от тях са открити наркотични вещества – метамфетамин и марихуана.

  При проведени процесуално-следствени действия – личен обиск, претърсване и изземване в обитавани от лицата имоти, както и ползвани МПС, са намерени тревна маса, реагираща на марихуана; метамфетамин; прибори за разтегляне и употреба на наркотици; мобилни комуникатори и др. вещи.

   По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ, за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. Работата продължава под ръководството и надзора на прокуратурата.

................  Полицейски екип на Първо РУ в събота следобед е пратен по сигнал за нарушаване разпоредбите на Наредба 4 на Община - Русе в задблоково пространство, намиращо се на адрес на ул. Константин Иречек.  При пристигане на място автонарядът е установил шестима младежи, като по време на извършената проверка на служителите е направило впечатление по-странното поведение на двама от групата – на 16 и 18 г. Точно в тях при направените обиски са установени: в единия - полиетиленови пликове със суха тревна маса, електронна везна и гриндер, а в другия метална кутия със суха зелена тревна маса, гриндер и лула за пушене. Те заявили, че намерените в тях количества са на 16-годишния.

   Случаят е докладван е на дежурен прокурор, документиран е като са извършени необходимите процесуално-следствени действия и е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha