АЕГ „Гео Милев“ Русе с най-много класирани за финала по творческо писане

 АЕГ „Гео Милев“ Русе с най-много класирани за финала по творческо писане
Публикация   07:58     16 Ян, 2020 /     akcent.bg   /     868

112 ученици се класираха за националния кръг на състезанието по творческо писане на английски език

   Над 3200 ученици от 147 училища в цялата страна участваха в Десетото национално състезание по творческо писане на английски език. Участниците се състезаваха в седем възрастови категории от 6-ти до 12-ти клас, като имаха един час да пишат по теми, предложени от организаторите.

   Писмените работи бяха оценени от 3 журита от  професионалисти в различни области, сред които и англоговорящи. И тази година зададените теми провокираха въображението на учениците, които писаха за  „Скритите таланти на светулката“, „За какво мислят палтата в гардероба през лятото“, „На изток от слънцето и на запад от луната“, „Моят прекрасен приятел – английският“  и др.

   В резултат на творчески обсъждания трите журита определиха класиралите се участници за националния кръг, като най-много са ученическите работи от София - 34, от Варна - 10, от Русе са 8, 7 от Пловдив,  а от Бургас и Благоевград са по 6.  Училището с най-много класирани работи е  АЕГ „Гео Милев“, Русе.

   Националното оценяване ще се проведе на 25 януари 2020 година.  По традиция най-добрите трима в седемте възрастови категории ще бъдат отличени на Церемония по награждаване на победителите на 15 февруари 2020 г. в Американския университет в Благоевград.

   Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за десета поредна година от Фондация „Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" с подкрепата на Посолството на  САЩ, Американския университет в България и Британския съвет. Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и да мислят нестандартно.

 

Тагове : английски , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha