Утринна литургия в катедрална храм „Света Троица“ и литийно шествие по случай Богоявление в Русе

Утринна литургия в катедрална храм „Света Троица“ и  литийно шествие по случай Богоявление в Русе
Публикация   13:28     06 Ян, 2020 /     akcent.bg   /     627

   Началото на тържествата по повод Йордановден започна с утринна литургия в катедрална храм „Света Троица“, последвана от литийно шествие до Понтон №2, където се състоя и официалната част. Тя включваше още приемане на войсковия строй от началника на гарнизона и извършване на водосвет от  Н.В.Пр. Русенски митрополит Наум.

   Областният управител Галин Грегоров отправи призив да бъдем по-добри и да си спомним и отдадем почит към тези, които са бранили родината и продължават да служат в нейно име, тъй като именно проявените от тях ценности трябва да бъдат водещи в живота на всеки от нас.

   Сред присъстващите бяха още народният представител от 19 МИР Светлана Ангелова, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, заместник областните управители на област Русе Свилен Иванов и Валентин Колев, заместник-кметовете на община Русе Магдалина Илиева, Златомира Стефанова, Димитър Недев и Енчо Енчев, общински съветници, началникът на Военното окръжие в Русе полковник Цанко Недев, неговия заместник подполковник Васил Петров, командирът на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев и др.

 

Тагове : Богоявление ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha