Борисов предлага всички ВиК дружества да се обединят в едно държавно

Борисов предлага всички ВиК дружества да се обединят в едно държавно
Публикация   17:59     27 Дек, 2019 /     akcent.bg   /     798

Така ще може по-добре да се контролира инфраструктурата, смята премиерът

    Всички ВиК дружества да се обединят в едно държавно. Това предложи министър-председателят Бойко Борисов по време на последното заседание на Министерския съвет (МС) за тази година. Според Борисов по този начин по-лесно ще се контролира инфраструктурата, ремонтите и рехабилитацията на водопроводната мрежа също ще се правят по-лесно.

   Поводът за подобно предложение е водната криза в Перник, съобщи bTV. Според кмета на града Станислав Владимиров, именно местното ВиК е виновно за ситуацията в Перник.

   „С един кран можеш да спираш водата на един цял град и това да доведе до 150 аварии, с всички последствия. В Перник са главният секретар на МВР и началникът на полицията и масово в страната се уплашиха. Всяка партия като дойде на власт, пита първо за ВиК дружествата и сега разбирам защо”, каза Борисов по повод на кризата с водата в миньорския град.

   „Ще ни струва пари, но ще помогнем на града. Въпросът е да се ползва всеки час, за да могат хората да се успокоят, като видят, че се работи. Вина може да се намери на всеки в досегашното управление на този град. Надявам се МВР да изясни всички въпроси още в следващите дни и да ги предаде на прокурорите, така че да има възмездие за тези, които са взимали заплата за това и не са си вършили работата. И да е за назидание на всички ВиК по страната”, заяви Борисов.



Коментари

  •     Цокъл 

    Това е най-умното и държавническо предложение на Борисов за 10 години.

Коментирай

   captcha