Самоука художничка прави изложба в онкодиспансера в Русе

Самоука художничка прави изложба в онкодиспансера в Русе
Публикация   17:08     23 Дек, 2019 /     akcent.bg   /     681

   Експозицията на Пламена Войнова включва 25 картини на различна тематика. В творбите си авторката използва нестандартна техника на рисуване с алкохолни мастила. Картините са окачени по стените на фоайето и на отделенията в лечебното заведение.

   Целта на Пламена Войнова е да оцвети и разнообрази болничната атмосфера и с това да вдъхне сили на пациентите в нелекото им битие. А изборът да направи изложба именно в онкодиспансера, тя определя като неслучаен. "Пътят на онкоболните пациенти е неописуемо тежък! Скъпият ми баща почина от рак преди почти 6 години. Надявам се цветното изкуство да помогне на болнолежащите да се почувстват по-добре, дори да е за кратко. Вярвам, че ефектът ще е различен върху всеки един от тях.

   Когато се загледат в картина, те неволно ще отделят няколко минути да я обходят с очи. Надявам се да прехвърлят мислите си от процедури и епикризи върху нарисуваното. Това за мен би бил най-големият успех. Доставя ми огромно удоволствие да приема предизвикателството на белия лист, върху който да сътворя нещо приятно за сетивата. Самоук художник съм и за мен винаги е вълнуващо, когато седна да рисувам. Ако успея да подаря дори частица от това вълнение и макар за секунда да усмихна тези хора, значи съм постигнала целта си!" - разказва художничката.

    Творбите на Пламена Войнова остават в онкодиспансера за неопределено време.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha