Понеделник, 29 Април 2024

Днес е празникът на Зимното слънцестоене – най-краткият ден и най-дългата нощ

Днес е празникът на Зимното слънцестоене – най-краткият ден и най-дългата нощ
Публикация   16:00     21 Дек, 2019 /     Марти Иванова   /     1107

     Тази година зимното слънцестоене настъпва на 22 декември в 4 часа и 10 минути.
  Зимното слънцестоене се определя спрямо деня, през който слънцето е максимално ниско под хоризонта. Това е най-късият ден през годината, а нощта е най-дълга.

   Дните на слънцестоенето се почитат от дълбока древност. По време на зимното слънцестоене се провеждат обреди, с които се измолва завръщането на светилото, което дарява топлина.

  По време на зимното слънцестоене се гадае за бъдещата реколта. Смята се, че ако на 22 декември по дърветата има скреж, зърнената реколта ще бъде хубава.

  

     Утре е празникът Зимно Слънцестоене – най-краткият ден и най-дългата нощ, след което светлината започва да нараства, денят се увеличава постепенно. Слънцето преминава от знака Стрелец в Козирог. Това е специален момент в годината, в който се празнува прераждането на Слънцето, портал, през който към Земята се отправя мощен поток от Духовна енергия. Природата е затаила дъх в очакване на трансформацията, дори времето изглежда спряло.

   Тъмнината сякаш тържествува над всичко живо, но точно по време на нейния триумф настъпва светлина и от този момент денят започва да нараства. Слънцето се ражда за нов живот, за новата година, настъпва обновление, трансформация на всички нива. На 22 декември настъпва обратът!

   В този сакрален момент на зараждането на новия живот и новата светлина, ще осветим целия град с нашите вътрешни сияния. Ще оставим ненужното и старото да си отиде, и ще отворим сърцата си за новите дарове на Духа.

   Любовта преминава през различните етапи от земната към ангелската и от ангелската към Божествената, което е безусловната Любов към цялото Творение. Човешката любов обръща ход, за да изчисти остатъчните сенчици и прашинки за да еволюира. Всичко това се извършва в свещения храм на сърцето в човека, там е олтарът, там е мястото и почвата, която е необходимо да се култивира. Там в сърцето е поместен Свещеният Божествен Пламък и разгръщането на този триединен/трилистен сакрален пламък бележи самата ни еволюция.

   Един от най-мощните и значими енергийни портали, отбелязващ прехода към ново ниво на реалността. След зимното слънцестоене, нищо не е същото. След тази нощ слънцето се ражда отново, то излиза от мрака , за да ни дари със светлината си. Сега, в краткия момент на тъмнина, е добре да се срещнем със сянката си, да се изправим пред нея без повече да се крием от истината ѝ, и да я изцелим. Пристъпваме не само към смяна на календара скоро с 2020, но и към съвсем ново енергийно начало. Енергия, която не е присъствала на Земята от векове.

   Сега се срещаме с тъмнината, опознаваме я и се оттласкваме от нея. За да се насочим към най-ярката и чиста светлина вътре в нас. Прераждане, ново начало и нов стимул за живот.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha