Вторник, 30 Април 2024

„Дунав 2010“ победи „Литекс“ в първата си зимна контрола за 2012 година

„Дунав 2010“ победи „Литекс“ в първата си зимна контрола за 2012 година
Публикация   19:24     22 Фев, 2012 /     акcent.bg   /     509

„Драконите“ записаха 2:1 в своя полза при гостуването си на дублиращия тим на актуалния шампион на България на един от терените с изкуствена настилка в Ловеч

    Впечетляващ резултат записа тима на „Дунав 2010“ в първата контрола от подготовката си за пролетния дял от шампионата в Североизточната „В“ група. След колебливото представяне през есента и 9-то място във временното класиране, „драконите“ подновиха занимания на 25 януари. Поради усложнената метеорологична обстановка в града и региона, лошото състояние на базата и липсата на средства подготовката им досега включваше кросови обиколки на стадиона в квартал „Здравец“ и тренировки в зала „Ялта“. Въпреки всичко това обаче русенският тим записа добър резултат в единствената си за момента контрола 15-ина дни преди подновяването на първенството в третия ешалон. Момчетата на Борислав Богомилов излязоха на един от големите терени с изкуствена настилка в Ловеч срещу дублиращия отбор на шампиона „Литекс“ в 14 ч. днес /сряда/. Те започнаха с Пламен Сашев на вратата и пред него на десния бек бе дошлият от „Две могили“ Александър Маринов, в средата на отбраната пристигналият наскоро бивш капитан на „Рапид“ от шуменския квартал „Дивдядово“ Юлиян Загоров и Аднян Джелилов, а отляво Денчо Денчев. В халфовата линия оперираха Александър Атанасов, русенецът Валентин Валентинов, играл за последно в „Шумен 2010“, Борислав Караиванов и Ивайло Иванов – Пашата, подвизавал се през есента в „Бенковски“ Бяла, а в предни позиции на върха на атаката стартираха Алеф Карасоман и Илия Ковачганев, също играл за беленските „воеводи“ през миналия полусезон. Именно гостите откриха резултата с гол от дузпа на Караосман, като 11-метровият наказателен удар бе отсъден за задържане на откъснал се русенски нападател в полето на ловчанлии. Още преди края на първата част обаче при идентична ситуация и домакините получиха право да изпълнят удар от бялата точка и не сгрешиха за 1:1. След почивката Богомилов пусна в игра и другите си играчи, като бяха направени и много вътрешни размествания за изпробване на различни схеми и ситуации. Въпреки, а може би и благодарение на това „Дунав 2010“ успя да стигне и до успеха, като Валентин Валентинов реализира за крайното 2:1 в средата на второто полувреме.

Борислав Богомилов: Доволен съм от старанието.

    Наставникът на „драконите“ Борислав Богомилов изрази задоволството си от показаното от неговите възпитаници по време на контролата с дубъла на „Литекс“. „Контролата бе много полезна за мен, а и за играчите. Все пак не трябва да забравяме и че за първи път играем в този състав на сухо и на открито. Освен това и на изкуствената настилка ситуацията е малко по-различна. Момчетата се стараха много. Няма как да не съм доволен от играта им. По принцип имаме уговорка за проверка в събота в Шумен срещу местния отбор. Дано обаче всичко е наред и условията позволят провеждането на срещата, за да не си останем накрая само с контролата в Ловеч“, сподели Богомилов.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha