Сряда, 9 Октомври 2024

„ДОМИНЕКС ПРО“ ЕООД реализира успешно проект по за подобряване на енергийната ефективност

„ДОМИНЕКС ПРО“ ЕООД реализира успешно проект по за подобряване на енергийната ефективност
Публикация   13 Дек, 2019   /     akcent.bg   /     1926

Общата стойност на проекта възлиза на 3 079 061 лв., от които 1 308 600,91 лв. представляват европейско финансиране

   Областният управител на област Русе Галин Григоров беше сред официалните гости на заключителната пресконференция по повод изпълнението на проект за повишаване енергийната ефективност на фирма „Доминекс Про“ ЕООД.

   „Поздравявам Ви за неуморните Ви усилия във всяка една посока, както и за преодоляването на всяка пречка, която е съпътствала дейността Ви! Пожелавам Ви здраве, сили и да бъдете все така целеустремени, а също и да постигате успех във всичко, което започнете и занапред! Бъдете верни на принципите си и продължавайте в същия дух!“ заяви областният управител в обръщението си към ръководството и служителите на фирмата.

   При изпълнението на проекта са санирани две сгради, закупени са два робота за заваряване и два лазера за разкрояване на тръби, които в най-скоро време ще бъдат въведени в експлоатация. Освен това е закупен и лазер за рязане на плоски железа, който към момента се въвежда в експлоатация, както и линия за прахово боядисване с много висок коефициент на полезно действие.

   Резултатите от реализирането на проекта се изразяват в подобрена енергийната ефективност и намалена енергоемкост, по-висока ресурсна ефективност и спестени въглеродни емисии, по-пълноценно управление на енергийните ресурси в предприятието, постигнато оползотворяване на отпадна топлина и увеличен капацитет за производство на съществуващите продукти.

   Днешното събитие е сред предвидените дейности по проект „Мерки за енергийна ефективност в „Доминекс Про“ ЕООД“, който се осъществява по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020. Общата стойност възлиза на 3 079 061 лв., от които 1 308 600,91 лв. представляват европейско финансиране, а 230 929,59 лв. са осигурени посредством национално финансиране.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha