Понеделник, 29 Април 2024

Крум Зарков: Необходимо ли е да легна пред кабинета Ви, г-жо Министър и да не стана докато строежът на магистралата не започне.

Крум Зарков: Необходимо ли е да легна пред кабинета Ви, г-жо Министър и да не стана докато строежът на магистралата не започне.
Публикация   16:12     13 Дек, 2019 /     akcent.bg   /     1026

   Днес, от трибуната на Народното събрание, Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова даде отговор на актуален въпрос за строежа на пътя Русе-Велико Търново, на народния представител от Русе, Крум Зарков, във времето за Парламентарен контрол.

      „Кога може да очакваме да се движим по магистрала и то в най-критичния участък от гледна точка на безопастноста Русе – Бяла?” попита Крум Зарков. Министър Аврамова увери, че път, магистрала Русе - Велико Търново ще се случи, но без да се ангажира с конкретен срок и даде пример, че е започнал строежът на скоростния път от Видин за Ботевград. В своя реплика г-н Зарков каза, че такъв отговор той вече е получавал от Лиляна Павлова през 2015 и от Николай Нанков през 2017.

            "Необходимо ли е да легна пред кабинета Ви, г-жо Министър и да не стана, докато строежът на магистралата не започне." Това искат от него русенци на всяка приемна на народния представител, от години.

            Само да припомним-  скоростният път Видин-Ботевград започна да се строи след доста протести и затваряния на пътя от недоволни граждани.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha