СДС отбеляза 30 години от създаването си

СДС отбеляза 30 години от създаването си
Публикация   16:49     06 Дек, 2019 /     akcent.bg   /     817

   Заместник областните управители на област Русе Свилен Иванов и Валентин Колев присъстваха на тържеството по случай 30 годишния юбилей от създаването на Съюза на демократичните сили.

    „За мен е голяма чест да присъствам тук 30 години след създаването на СДС! От самото начало винаги съм Ви подкрепял като дясна партия!

   За съжаление доста често се питам кога ще настъпи краят на прехода! Считам, че това ще се случи след като успеем да изравним доходите в България с тези в Европейския съюз. Вярвам, че заедно с Вас ще продължим да работим за промяната на национално и европейско ниво и ще постигаме все по-видими успехи!“ заяви Свилен Иванов в приветствието си към присъстващите.

   От своя страна Валентин Колев допълни, че ентусиазмът и желанието за промени на основателите на СДС са поставили едно начало, което продължава да се развива в годините, макар и може би недостатъчно бързо и не според очакванията ни.

   „Не бива да забравяме, че това към което се стремим и казваме, че все още не сме постигнали и това, с което се сравняваме е направено в другите държави за стотици години! Нека бъдем реалисти! Считам, че демокрацията е начин на живот, постигнат с много воля и усилия! Нека бъдем доволни, че имаме това начало и да продължаваме да подкрепяме демократичните промени, които осъществяваме! Нека бъдем по-смирени, а целта на всички ни да бъде просперитета на българските граждани! Това е усилие, което трябва да бъде положено едновременно от политическите партии и държавата!

   Честит юбилей! Бъдете живи и здрави!“ каза още той.

    Събитието започна с водосвет от отец Стефан Стефанов, който е сред участниците в събитията от 10-ти ноември 1989 г.

   Представителите на присъстващите политически сили поднесоха своите поздравления по случай юбилея, а сред гостите бяха още кметът на Община Русе Пенчо Милков, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев и др.

Тагове : СДС , създаване ,


Коментари

  •     Маринов 

    И друг път съм писал,че живеем в страната на парадоксите.Човек може да получи сърбеж в мисълта си,когато вижда какво се случва пред погледа му.Преди тридесет години,индивиди които са били силно мотивирани да служат на бкп,"прегазили" няколко преходни партии,днес са "демократи",на които не можеш да им затвориш устата.По паметните мои съграждани,днес гледат с пренебрежение на случващото се.Някои от тях казват, кучетата си лаят,кервана си върви.Обръгнахме всички към заобикалящото ни и после се чудим на дереджето си.

Коментирай

   captcha