Четвъртък, 19 Септември 2024

Премиерът поиска и прие оставката на Бисер Петков

Премиерът поиска и прие оставката на Бисер Петков
Публикация   29 Ноемв, 2019   /     akcent.bg   /     415

Каква е причината?

   Министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

   Кадровото решение на премиера е въз основа на натрупани във времето основания. Премиерът счита, че темповете, с които Министерството на труда и социалната политика работи, не отговарят на обществено-политическите очаквания, съобщават от правителствената пресслужба.

    Към момента повече подробности не се споменават.
 
     Премиерът увери, че предложението на управляващата коалиция няма да бъде гласувано, но синдикатите от КТ „Подкрепа” излязоха на голям протест на 27 ноември. Митинг-шествието премина през Народното събрание, където представители на КТ "Подкрепа" внесоха протестна декларация с исканията си – първите пет дни от болничните да са за сметка на работодателите и те да покриват 100% от него, а не 70% както е в момента.
  
    Оставката на Бисер Петков идва в момента, в който буквално след няколко дни ще бъде гласуван Бюджет 2020, както и бюджетите на здравната каса и този на държавното обществено осигуряване.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още