Hyundai ще строи завод за $1.55 млрд. в Индонезия

Hyundai ще строи завод за $1.55 млрд. в Индонезия
Публикация   07:35     27 Ноемв, 2019 /     akcent.bg   /     720

    Южнокорейският производител Hyundai Motor е подписал предварително споразумение за изграждане на нова фабрика в Индонезия. Това ще бъде първият завод за автомобили в Югоизточна Азия и пробив сред японските конкуренти, които доминират на пазара, пише Reuters.

 
   Сделката ще се случи на фона на продължителния спад на продажбите, които Hyundai и свързаната с нея Kia Motors отчитат в Китай. Там бяха затворени две фабрики тази година.
 
   Корейската компания заяви, че ще инвестира около 1.55 млрд. долара в индонезийския завод за производство на автомобили от сега до 2030 г., като тук влизат разходите за разработване на продукти и експлоатация.
 
   Съоръжението, което ще бъде изградено в град Бекаси, източно от Джакарта, ще започне производство в края на 2021 г. с годишен капацитет от 150 000 превозни средства и план за увеличаването му до 250 000 превозни средства годишно, заявиха от Hyundai.
 
   Производителят планира да произвежда малки спортни полезни превозни средства (SUV) и многофункционални превозни средства (MPVs), докато електрическите превозни средства (EVs), пригодени за пазара в Югоизточна Азия, все още се обсъждат като вариант.
 
   Hyundai заяви, че изгражда производствените мощности, за да избегне тарифите за внос, вариращи от 5% до 80% в региона на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН). Заводът ще обслужва Индонезия, най-големия автомобилен пазар в региона, както и други страни, принадлежащи към АСЕАН.
 
   Заводът ще помогне на автомобилния производител да си осигури бъдещ растеж и „да се бори със забавянето на търсенето на световния автомобилен пазар“, се казва в изявлението на Hyundai.
 
   Сделката беше подписана на събитие, на което присъстваха индонезийският президент Джоко Видодо и изпълнителният заместник-председател на Hyundai Motor, Ейсун Чунг. Видодо е в Южна Корея за среща на лидерите на АСЕАН, домакин на която е президентът на Южна Корея, Мун Джи-ин.
 
   Hyundai изостава много от японските конкуренти в Югоизточна Азия, като продажбите й достигат 122 883 автомобила спрямо 854 032 на Toyota от януари до септември тази година, според изследователската фирма LMC Automotive. Тя прогнозира 4% годишно намаление на общите продажби на превозни средства в региона на АСЕАН през четвъртото тримесечие, отчасти защото забавянето в икономиките на Тайланд и Индонезия не показва признаци да спре.
 
   Hyundai заяви, че се очаква продажбите в ключовите държави от АСЕАН - Индонезия, Тайланд, Малайзия, Виетнам и Сингапур, да нараснат до 4.49 млн. бройки през 2026 г., от 3.16 милиона през 2017 г.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha