Вторник, 18 Юни 2024

Заловиха 93,6 кг. хероин на Дунав мост за 3,6 млн. лева

Заловиха 93,6 кг. хероин на Дунав мост за 3,6 млн. лева
Публикация   18 Ноемв, 2019   /     текст и снимка- Румен НИКОЛАЕВ   /     1563

Наркотичното вещество е разпределено в 184 пакета, укрити в специален тайник на лекотоварен камион

  На изход на ГКПП Дунав мост, в 9.20 часа вчера на трасето за леки автомобили и автобуси е спрян лекотоварен камион Мерцедес Спринтер. Той е пътувал в посока Западна Европа.Това съобщиха днес на специален брифинг главният прокурор Иван Гешев, в присъствието на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура Русе Андрей Ангелов.

  Служители от звеното за противодействие  на наркотрафика към „Митническо разузнаване и разследване” на Главна дирекция, отдел „Дунавски” го селектират за проверка.

   При извършената щателна  митническа проверка и анализ на риска са открити специално изработени тайници на пода на товарното помещение. Митническият служител с над 26 години стаж е видял разминаване, разлика в пода на транспортното средство, тъй като е бил изключително дебел и преработван.

   В тайниците са открити 93,6 кг. наркотично вещество. Шофьорът, 56 годишен български гражданин е привлечен като обвиняем и е повдигнато обвинение за контрабанда на високо рисково наркотично вещество в особено големи размери и особено тежък случай. Вероятно става въпрос за високо съдържание хероин, който по цени на съдебната система е за 3,6 млн. лева. Вероятно задържаното количество не е минало през процесите на смесване с други субстанции, които се предлагат на пазара.

   Предвиденото в Закона за този вид престъпление е наказание от 15 до 20 години и глоба от 100 000 до 300 000 лева. Предстоят множество процесуални действия.

   Води се досъдебно производство. Тепърва ще се установява откъде е влязъл лекотоварният камион.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha