Вторник, 30 Април 2024

Иво Пазарджиев е новият председател на общинския съвет в Русе

Иво Пазарджиев е новият председател на общинския съвет в Русе
Публикация   18:45     11 Ноемв, 2019 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1213

Разчитам на конструктивен диалог и единение, заяви първият сред първите

 

Тържествената сесия на Общинския съвет продължи днес с избор на председател с таен вот. Бе избана 9-членна комисия проведе тайния вот. Бяха издигнати две кандидатури- на Иво Пазарджиев от "Патриотите ВМРО-Българско национално движение" и на Наталия Кръстева от ГЕРБ. Двете кандидатури бяха представени от Росица Георгиева и от Бедрос Пехливанян.

    Иво Пазарджиев получи подкрепа и бе избран за председател на Общинския съвет с гласовете 28 съветници, а за Наталия Кръстева- 16.

   Недействителните бюлетини, пуснати  в урната, бяха седем, като в някои от пликовете е имало имената и на двамата претенденти за председателския стол.

   Осъзнавам огромната отговорност, която получавам като председател на Общинския съвет и вярвам, че ще оправдая доверието ви. С тези думи Пазарджиев се обърна към общинските съветници и гражданите, които гледаха тържествената церемония. Той благодари на всички, които са гласували за него и на тези, които не са, като очакванията са му всички да работят заедно в интерес на гражданите.

  Няма да деля никого на управляващи и опозиция, няма да деля представените в общинския съвет групи. Разчитам на конструктивен диалог и единение и вярвам, че ще ги постигнем в настоящия мандат  и ще имаме много успехи.

   Но в никакъв случай няма да позволя да се уронва авторитетът на нашата институция и ще прилагам законите с цялата им строгост, ако това се налага.

   Едно от първите неща, които предстоят, е изработване на нов Правилник, тъй като необходимостта от такъв е наложителна.

   Пазарджиев благодари още веднъж  за избора му за председател и пожела успешна работа на общинските съветници.

     Иво Пазарджиев е адвокат, в предния местен парламент бе председател на групата общински съветници „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН”. Като такъв той е сред най-активните и разпознаваеми лица в местния общински съвет. Той е с изявена позиция по ключови въпроси, касаещи развитието на Русе. Това каза при представянето му Росица Георгиева от неговата партия.

   Пазарджиев бе "заподозрян", че е най-младият избран председател на Общинския съвет в Русе, но се оказа, че съпартиецът му и зам. председател на ВМРО Искрен Веселинов е седнал на председателския стол преди 10 години на 31 годишна възраст.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha