Четвъртък, 22 Февруари 2024

Близо 50 изби представят вина на Салон на виното

Близо 50 изби представят вина на Салон на виното
Публикация   21:09     04 Ноемв, 2019 /     akcent.bg   /     995

Целодневна програма с майсторски класове и дегустации на различни тематики очаква посетителите от 6 до 9 ноември

  Изложители от близо 50 изби от България, Италия, Северна Македония, Великобритания, Германия и Армения ще представят вината си по време на международното изложение Салон на виното 2019. Професионалният бизнес форум за вина и спиртни напитки отваря врати тази седмица в дните от 6 до 9 ноември в Интер Експо Център.

Изложението ще провокира посетителите си с целодневната програма в дегустационна зона в зала 6, където в рамките на четирите дни на международния форум ще се проведат майсторски класове и дегустации на различни тематики. Част от тях включват:

  • „Вината на Долината на Струма“ „Вината на Севера и Северозапада“ и „Вина от Тракия“  - Майсторски класове с Живко Енчев, сомелиер на 2017 година;
  • „Вино, музика и шоколад“ с Ради Стамболов и Таньо Танев - сомелиер в избата Тодорофф;
  • „Еликсирите на дестилерия "Исперих";
  • „Терминология и техника на дегустация на виното“ с Маурицио Ферери,
  • „Сирене и вино“, „Хляб, вино и шоколад“,  Майсторски класове с Живко Енчев,
  • „Теоретични и практични съвети за приготвянето на перфектното кафе“ – майстор бариста Николай Орачев и др.

   Като част от съпътстващата програма на тазгодишното издание на изложенията Салон на виното и Интерфуд & Дринк ще се проведе и новата платформа за събития – "Сетива без граници", която ще провокира сетивата с дегустация на вино, шоколад, кафе и различни гурме храни. Кулминацията й ще бъде на 8 ноември, когато вратите на зала 6 в Интер Експо Център ще останат отворени и в 19.00 часa ще посрещнат ценителите на добрия вкус.

   Candy bar с над 5000 бонбона с многообразие от вкусове, както и шоколадов фонтан за шоколадови тапас са сред изненадите, които са подготвили организаторите за посетителите на „Сетива без граници“.

Тагове : изби , салон , вино ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha