Вторник, 30 Април 2024

Кметът Пламен Стоилов връчи златна значка „Русе" на Николета Минку за трансгранично сътрудничество

Кметът Пламен Стоилов връчи златна значка „Русе
Публикация   10:32     31 Окт, 2019 /     akcent.bg   /     521

   Днес кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов заедно със заместник-кмета по европейско развитие д-р Страхил Карапчански се срещнаха с изпълнителния директор на Регионалния офис за трансгранично сътрудничество Кълъраш за границата Румъния-България г-жа Николета Минку и Славена Желева-Петрова от Регионалния офис.

  Русенският градоначалник изрази признателност за подкрепата и доброто сътрудничество с Община Русе през годините, което изключително е спомогнало за реализирането на значими трансгранични проекти. Сред тях са рехабилитацията на булевард „Тутракан“, изработването на съвместен Мастер план Русе-Гюргево за  устойчиво интегрирано развитие на  региона, както и за реализацията на едни от най-значимите проекти, които в момента се изпълняват - новата кейова стена, ремонта на булевард „Липник“ и на Пантеона на възрожденците, както и предстоящото обновяване на бул. „Трети март“.

    В знак на уважение г-н Стоилов връчи златна значка „Русе“ на г-жа Минку  за високи заслуги и принос в развитието на устойчиво сътрудничество в Българо-румънския трансграничен регион.  Минку, която има български корени, благодари за признанието. Тя високо оцени професионализма на експертите в Община Русе и заяви, че също се радва за постигнатите успехи в развитието на трансграничния регион.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha