Информация и полезни съвети относно пътната безопасност

Информация и полезни съвети относно пътната безопасност
Публикация   13:00     25 Септ, 2019 /     akcent.bg   /     526

   За четвърта поредна година по предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ, през месец септември ще се реализира проектът EDWARD – European Day Without A Road Death. През 2019 г. инициативата Европейски ден без загинали на пътя ще се проведе на 26-ти септември на територията на цялата страна.

   Мотото на тазгодишната кампания е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“ и е в контекста на темата на Европейската седмица на мобилността, която традиционно е между 16-ти и 22-ри септември.

   Целта е в периода преди провеждането на полицейската операция всички участници в движението по пътищата да помислят дори за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват, за тези, на които може да изложат останалите участници и за това как самите те могат да допринесат за намаляването на пътните инциденти. Идеята е чрез споделената от всички нас отговорност и солидарност да се доведе до спад в стряскащата статистиката относно броя загинали хора по пътищата на Европа, както и в нашата страна.

   Сред множеството партньори на инициативата за поредна година е и Областна администрация Русе.

   Всеки желаещ може да се регистрира като партньор на следния уеб адрес: http://roadsafetydays.eu. Освен това ангажимент може да бъде деклариран и с подписването на обещание за подкрепа на деня без загинали на пътя чрез: https://projectedward.eu/. В подкрепа на кампанията в социалните медии може да бъдат изпращани снимки и видео записи от организираните събития и активности – за повече информация #ProjectEDWARD, като публикуването на събитията може да се прави и посредством: http://roadsafetydays.eu/look-road-safety-days.

   Припомняме, че съгласно Решение на Министерски съвет 2019-та е обявена за година на активна работа по опазване живота и здравето на участниците в движението по пътищата с мото „Пази семейството си на пътя“.

   Актуална информация, показваща броя загинали към момента при пътнотранспортни произшествия може да бъде получена от следната Интернет страница: https://www.mvr.bg/dokkpbdp/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%8F/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/ubiti_do_dnes.  

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha