Сряда, 18 Септември 2024

Борисов: За съжаление, в САЩ не ни познават от най-добрата ни страна

Борисов: За съжаление, в САЩ не ни познават от най-добрата ни страна
Публикация   24 Септ, 2019   /     akcent.bg   /     298

   Ние сме древен народ с хилядолетна история. Но за съжаление, не ни познават от най-добрата ни страна. В Америка, ако питате, ще кажат - стреляли по папата. Това коментира пред журналисти в Пловдив премиерът Бойко Борисов, цитира „Дневник“. Заедно с ръководството на фондация „Америка за България“ той разгледа новите археологически находки край централния площад в града и Базиликата.

   „Дружбата ни със САЩ не върви само по линия на базите, ученията и отбранителната мощ, с тях правим и неща за археологията, културата и историята“, коментира Бойко Борисов. Премиерът изрази благодарност към Фондация „Америка за България", която съвместно с правителството и общината работи по мащабния и оригинален проект за реставрация и социализация на Базиликата. „

   Премиерът Борисов акцентира върху сериозната подкрепа, която правителството оказва за разкриването и съхраняването на уникални археологически обекти в България. Според министър-председателя, по модела на Гърция и Италия страната ни може да има редица ползи от промотирането на археологическото си богатство. 
 
 


Коментари

  •     Маринов 

    Една държава потънала в корупция,държава с най бедния народ на Балканите и в Европа,на сто и кое място по свободата на словото,то тя нашата държава,от където и да я погледнат янките,просто няма добра страна.Ние сме една подходяща и добра територия за натовските военни намерения тук в тази част на Европа. Добре стопанисвани бази,ракети от последната "реколта"насочени към Русия,ето това е добрата наша страна за САЩ!

Коментирай

   captcha

Прочети още