Петък, 20 Септември 2024

На добър час, уважаеми учители!

На добър час, уважаеми учители!

    200 първокласници по-малко от миналата година ще тръгнат днес на училище в Русенска област. И още една негативна тенденция - децата, родени през 2012 г., за 7 години са намалели с над 400.

  През новата учебна година се очаква прага на класните стаи да прекрачат близо 1400 първокласници за цялата Русенска област.

    В Русе има недостиг на учители по спорт, физика, специални предмети, чужди езици и философия. Все още не са излезли от печат и всички учебници.

  Заради ремонт тази година учениците от Гимназията по икономика ще учат в сградата на Гимназията по електротехника.

   Затова пък възпитаниците на двете най-стари училища в Русе – "Христо Ботев" и Математическата гимназия, ще се завърнат в обновените си сгради. 

  Учебната 2019/20 година започва днес за над 700 хиляди ученици от 2367 училища. Над 57 хиляди от тях ще чуят училищния звънец за първи път - близо 3 хиляди по-малко от миналогодишния им брой. С около 300 по-малко ще са първолаците и в София - около 12 500. Близо 60 учебни заведения ще започнат учебния процес в условията на ремонт, а 8 от тях ще бъдат преместени в други школа заради обновяване и строителни дейности.

   Акцент.БГ пожелава на всички, посветили се на благородната професия учител "На добър час!"



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha