Две спецакции срещу наркоразпространението проведоха русенските криминалисти

Две спецакции срещу наркоразпространението проведоха русенските криминалисти
Публикация   13 Септ, 2019   /     akcent.bg   /     363

13 септември 2019 ДВЕ СПЕЦАКЦИИ СРЕЩУ НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО ПРОВЕДОХА РУСЕНСКИТЕ КРИМИНАЛИСТИ При полицейски действия, извършени под надзора на прокуратурата, са иззети количества амфетамин, марихуана, крадени регистрационни табели и отглеждани канабисови растения

  На 12 септември 2019 година се проведоха две паралелни специализирани полицейски операции, насочени срещу наркоразпространението, информират днес от ОД МВР Русе.. Действията, реализирани на територията на две населени места в Русенско, са извършени от служители на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализираното тактическо звено за бързи действия при ОДМВР – Русе, под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе.

   В рамките на едната акция е направено претърсване в имот в град Мартен, където криминалистите са открили -  125 грама амфетамин, субстанции, използвани за разреждането на наркотичното вещество, 11 броя саморъчно свити цигари, чието съдържание при полеви наркотест е дало положителна реакция за марихуана, както и комплект крадени регистрационни табели. Собственикът на имота, 43-годишен мъж, е криминално проявен и в срок на условна присъда за друго тежко умишлено престъпление. Той е задържан с постановление на прокуратурата за 72 часа.

   По случая се води досъдебно производство и работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.    

   В рамките на паралелно проведени действия на територията на с. Бръшлен, община Сливо поле, е установено друго лице – 39-годишен мъж, оглеждал марихуана с цел последваща продажба на територията на страната. В рамките на проверката вчера са установени канабисови насаждения, които са иззети и предстои да бъде назначена физико-химична експертиза. Работата на полицията по случая продължава, като  предстоят и други допълнителни действия, с оглед  документиране на престъпната дейност на лицето.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha