Искрен Веселинов: Ще направим каквото трябва, за да изпълним волята на българските патриоти

Искрен Веселинов: Ще направим каквото трябва, за да изпълним волята на българските патриоти
Публикация   15:39     04 Септ, 2019 /     akcent.bg   /     316

   По повод старта на новия политически сезон съпредседателят на ПГ на „Обединени патриоти" и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов постави декларация от името на групата за приоритетите, които трябва да бъдат изпълнявани.

   Обръщението му започна с анализ на предишния политически сезон, който бе изпълнен с драма – парламентарен бойкот, избори за Европейски парламент, както и опити за дестабилизация на управлението. Веселинов изтъкна също така, че и този сезон, който идва, се очаква да не е по-малко драматичен – отново има избори и отново много от партиите няма да се спрат пред  нищо, за да се обявят за победители, да легитимират власт или да подирят основание за нови предсрочни избори.

   Народният представител очерта и редица проблеми – тежкото положение на държавната енергетика, заплахата с фалит на всички ТЕЦ-ове, ударът върху българското животновъдство, спадът в туристическия поток.

   Всички тези проблеми са сигнална лампичка, че трябва да насочим усилията си в темите от управленската програма, които остават неизпълнени. За нас от Обединени патриоти приоритетите за новия политически сезон 2019–2020 г. могат да се обединят под мотото „Сигурност, доходи, патриотизъм".

   В темата Сигурност очакваме приемане на пакета от мерки за справяне с битовата, маргинална престъпност, които включват и преодоляване на чувството на безнаказаност у извършителите. Внесли сме проект за АПК с въвеждане на административните наказания Обществено полезен труд и задържане под стража в РПУ и др. Настояваме за повече полицейско присъствие в малките населени места. Приемане на Закон за доброволчеството и регламентиране на съществуването на доброволчески отряди по места с цел охрана и превенция на битовата/маргинализирана престъпност.

   Очакваме приемане на промени в НПК – още преди 3 години в 43-ото НС предложихме отпадане на т.нар. „съкратено съдебно следствие", което дава възможност за намаляване на присъдите с 1/3 при  особено тежки престъпление – най-вече умишлени убийства.

   Трябва да приемем на второ четене разширяване на пределите на неизбежната отбрана.

   Следващата важна тема е връщането на дебата за криминализиране на радикалния ислям; финансирането на вероизповеданията от чужди физически и юридически субекти; проповедите на език, различен от официалния български.

   Спирането на социалния паразитизъм чрез строг контрол за образованието, социализацията и полагането на труд от социално подпомаганите лица. Максимум на годишна база на сбора от всички социални плащания за едно лице. Впрочем в МС е внесена концепция за справяне с проблемите, пораждани от маргиналните цигански общности, и нито тя, нито тази проблематика като цяло могат да бъдат неглижирани дълго, защото иначе проблемът скоро ще взриви социалния и етническия мир.

  Основен приоритет за нас остава и повишаването на доходите. В управленската програма са записани важни стъпки като:

- Преизчисляване на старите пенсии отпреди 2010 г., както и свиване на ножицата между минималната пенсия и линията на бедност, а тази година имаме обратния процес;

- Безплатна и задължителна детска градина за всички деца от 4-годишна възраст;

- Закон за възрастните хора, чрез който предлагаме приемането на механизми, които да гарантират доходът на всеки пенсионер да е над линията на бедност.

По отношение на патриотизма имаме няколко основни пункта:

- Укрепване на националното самосъзнание на българите зад граница;

- Учредяването на Институт за изучаване на български език и популяризиране културата ни, вкл. извън пределите на страната;

- Целенасочена политика и финансиране на общностите в чужбина вкл. техните НПО, медии и училища;

- Облекчаване на режима за получаване на българско гражданство за сънародниците от диаспората извън страната;

- Създаването на „Карта българин", която да дава достъп на сънародниците ни извън граница да учат, пребивават и работят на територията на страната;

- Въвеждане на военното обучение в училищата;

- Връщането на Родинознанието в учения процес;

- Подкрепа на читалищната, самодейната и библиотечна дейност, вкл. чрез допълнително финансиране.

   Това са една малка част от управленските ангажименти, за чието изпълнение ще настояваме и не крием, че то е цената за оставането ни в това управление, каза Веселинов

   А в заключение заяви, че това управление върви към края си. Дали той ще е естествен и успешен или преждевременен и ще остави лош спомен, зависи само от способностите за честен диалог и желанието да се изпълняват поетите ангажименти от участниците в него.

Ние от Обединени патриоти ще направим каквото трябва, за да изпълним волята на българските патриоти!

България над всичко!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha