Петък, 20 Септември 2024

Легендарният Ориент - Експрес отново спря на гара Русе на път за Истанбул

Легендарният Ориент - Експрес отново спря на гара Русе на път за Истанбул

   Стотици русенци дойдоха на централна гара днес, за да видят лично легендарния влак "Ориент експрес", съобщава БНР .

   Тази година от луксозното пътуване са се възползвали 91 туристи от четири континента, като най-много са американците - 48, следвани от британците - 17. Останалите пътници са от Австрия, Франция, Холандия, Канада, Белгия, Индонезия, Япония, Финландия, Швейцария и Полша. Щастливите пътници са обслужвани от 44 души персонал.

   Обзавеждането е много луксозно, предимно от дърво и кожа. Композицията се състои от общо 15 вагона, от които 7 спални, 3 вагон ресторанта, 1 клуб-бар, 1 вагон-баня със 7 самостоятелни кабини и фризьорски салон и още 3 сервизни вагона. В трите вагон-ресторанта на влака храната се приготвя от френски готвачи и се сервира от италиански келнери.

   От 1982 г. влакът изпълнява няколко туристически маршрута, но най-популярният си остава маршрутът Париж – Истанбул. Интересно е, че влакът тръгва от същата гара, както в миналото – парижката Gare de L’Еst, преминава през Алпите, Будапеща и Букурещ и стига до Истанбул. Този класически маршрут се осъществява само веднъж годишно. При това по специална заявка, за специални клиенти и на специални цени. 

   Еднопосочният билет е около 8000 евро  .В цената са включени парите за храна, купе, обслужване, нощувки и трансфери до хотели, както и екскурзии в Будапеща, Букурещ, Варна и Истанбул. 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha