Петък, 11 Октомври 2024

Концернът „Фолксваген“ все още не е решил къде да построи новия си завод

Концернът „Фолксваген“ все още не е решил къде да построи новия си завод
Публикация   31 Юли, 2019   /     akcent.bg   /     799

   Германският автомобилен производител „Фолксваген“ все още не е взел решение къде да построи новия си завод – в България или Турция. Това е казал за агенция ДПА премиерът на германската провинция Долна Саксония Шефан Вайл, който е член на Надзорния съвет на компанията.

   „Независимо какво решение се вземе, то ще бъде икономическо, а не политическо“, коментира Вайл. Според него, окончателният избор ще бъде направен на някоя от следващите срещи на Надзорния съвет, а процесът може да продължи до есента.

  ДПА припомня, че наскоро компанията отрече, че вече е избрала Турция за място на новия си завод. Така България остава в надпреварата. Критиците на Турция твърдят, че евентуален неин избор за локация на новия завод ще бъде несъвместим със състоянието на правата на човека в страната.

  Напоследък „Фолксваген“ пренасочва част от дейността си в страни с по-ниски разходи за труд и персонал. От компанията обявиха добри резултати през последната година въпреки аферата „Дизелгейт“ и общия спад в продажбите на нови автомобили.

  От април до юни 2019 година продажбите на „Фолксваген“ са се увеличили с близо 7 процента спрямо предходната година, въпреки че са доставени по-малко автомобили. Също така печалбата се е увеличила с почти една четвърт за цитирания период.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha