ЕК отличи снимка на проекта БУЛРИС и я превърна в пощенска картичка

     ЕК отличи снимка на проекта БУЛРИС и я  превърна в пощенска картичка
Публикация   07:53     28 Юли, 2019 /     akcent.bg   /     968

  България, изпълнявани по Оперативна програма „Транспорт“, са отпечатани и се разпространяват в цяла Европа. Гледки от градовете София, Русе и Бургас са отличени в конкурс за снимки на проекти, финансирани с европейски средства по инициативата „Европа в моя регион“ (#EUinmyRegion ) 2019.

      Фотосите представят успешно реализирани проекти: софийското метро, системата VTMIS за управление на морския трафик и речната информационна системата БУЛРИС, където общата инвестиция от европейските фондове е над 150 млн. евро. Речната информационна система е реализирана в периода 2011 – 2014 година и е на обща стойност 37 427 697,90 лева, от които европейското финансиране е 26 608 561,43 лева от Европейския фонд за регионално развитие.  Системата е част от трансевропейската мрежа за речни информационни услуги и осигурява ефективно и безопасно корабоплаване в българския участък на река Дунав. На снимката се вижда модерната сграда на центъра за речно-информационни услуги в Русе.

      Пощенските картички, освен с красивата си визия и оригинален дизайн, допринасят за популяризиране на проектите с кратката информация за същността  и ползите, отпечатана на гърба на всяка една от тях.  За всеки от трите български проекта, чиито снимки са отличени в конкурса, Европейската комисия осигурява по 300 безплатни картички.  Картичките са публикувани в Инстаграм  профила на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“: https://www.instagram.com/op_transport_bulgaria/?hl=bg.

Тагове : БУЛРИС ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha