Каракачанов за "Обединени патриоти": Коалицията я няма

Каракачанов за
Публикация   07:56     25 Юли, 2019 /     akcent.bg   /     235

Сидеров се появи на коалиционен съвет, покани медиите и... съветът се провали

Поредният опит за коалиционен съвет на "Обединени патриоти" се провали, въпреки успешното събиране на лидерите на трите партии в бившия Партиен дом днес. Волен Сидеров ("Атака"), Валери Симеонов (НФСБ) и Красимир Каракачанов (ВМРО) се събраха днес в 16 ч. с идеята да обсъдят състоянието на "малката коалиция" и Сидеров да оспорва според него "нелегитимното" му премахване от поста председател на парламентарната група.

    Сидеров типично закъсня за срещата и поиска медиите да бъдат допуснати до нея.  

   "Това е точка, която внесоха колегите от "Атака" (за отстраняването на председателя на групата - б.р.). Ние приехме да я разглеждаме тази точка. Решихме, че това ще бъде първа точка. В един момент в самото начало на дискусиите, докато избираме водещ на заседанието, не знам кой, но под разпореждането на г-н Сидеров, ви покани вас", обясни Валери Симеонов след това.

   Поканата към камерите предизвика вълнение сред многобройните новинарски екипи, които се опитаха вкупом да влязат в стаята. От НФСБ възразиха, че предложението още не е гласувано и в крайна сметка напуснаха заседанието.

   "Не мисля, че по този начин има нормални условия за провеждането на коалиционен съвет в това помещение с толкова камери", каза още Симеонов. "Не виждам желание в коалиционните си партньори за диалог. Как така ще се води диалог в едно тясно помещение, с прекъсване, с надвикване. То поначало разговорът не започна добре"

   Лидерът на НФСБ уточни, че неговата формация и ВМРО не са канили медиите и определи поведението на Волен Сидеров като опит да се създаде медиен скандал. И отбеляза, че трите партии не са се събирали вече година, което говори за "парализа" на коалицията.

   Сидеров бе на друго мнение - че той иска "прозрачност, а вие - задкулисие". Затова и настоявал медиите да присъстват на коалиционния съвет.

    "Не знаем защо колегите напуснаха съвета. Никой никого не е обиждал. Ние от "Атака" пожелахме медиите да влязат на нашата среща. Искахме го, но.... Не ни вкарвайте в интрига", отбеляза той.

   И каза още, че коалицията видно е под въпрос, но са я развалили ВМРО и НФСБ, а не той.

   Лидерът на ВМРО Каракачанов бе най-директен.

   "Коалиция "Обединени патриоти" я няма, това не го ли разбрахте?"

   И добави:

   "Първо, чакаме "Атака" 30 минути, идват и започват скандали и обструкции. Няма смисъл..."



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha