Новият председател на Европейския съвет: ЕС е изправен пред огромни предизвикателства

Новият председател на Европейския съвет: ЕС е изправен пред огромни предизвикателства
Публикация   08:46     03 Юли, 2019 /     akcent.bg   /     878

   Служебният премиер на Белгия Шарл Мишел, когото лидерите от ЕС назначиха за следващ председател на Европейския съвет, заяви вчера, че ЕС е изправен пред многобройни и огромни предизвикателства, съобщиха "Ройтерс" и "Асошиейтед прес", цитирани от БТА.

   В изявление пред журналисти в Брюксел Мишел посочи, че за него е "голяма чест и привилегия" да бъде назначен за следващ председател на Европейския съвет и увери, че ще положи всички усилия, за да отговори на очакванията за неговата роля.

   "Осъзнавам огромната отговорност и ще направя всичко възможно да изпълня тази задача", заяви той и подчерта, че предизвикателствата пред ЕС са "многобройни и огромни". Шарл Мишел призна, че като председател на Европейския съвет през следващите пет години ще бъде от решаващо значение да работи тясно с останалите институции на ЕС. Следващите години "са много важни за бъдещето на европейския проект и аз съм убеден, че ще бъде много важно да се защитава и насърчава нашето единство, нашето многообразие и особено нашата солидарност", отбеляза приемникът на Доналд Туск начело на Европейския съвет.

Тагове : ЕС , председател ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha