Стефан Ганев откри 25-та юбилейна изложба -живопис

Стефан Ганев откри 25-та юбилейна изложба -живопис
Публикация   07:01     05 Юни, 2019 /     akcent.bg   /     379

   Началникът на отдел „Култура“ Анна Сипос връчи поздравителен адрес на художника Стефан Ганев, от името на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов. Поводът е откриването на 25-тата юбилейна изложба-живопис на именития художник в малката изложбена зала на ул. „Борисова“ 6.    Тя може да бъде разгледана от русенци и гостите на града до 17 юни.

  Сипос пожела на носителя на златна значка „Русе“ здраве и творческо вдъхновение.

       Художникът Стефан Ганев завършва Висшето артилерийско училище в Шумен. Своевременно военната служба не успява да го откаже от увлечението му да рисува и още при първия удобен момент, младият офицер заявява таланта си. Първата си изложба той подготвя и открива в Грудово през 50-те години на миналия век. Там Стефан Ганев е изпратен на работа след завършването на училище в град Шумен. Той е убеден, че любовта към рисуването го е съхранила като личност през дългите години на скитания из военните поделения и че без изкуството не би постигнал хармония в живота си. Нещо повече, рисуването подхранва творческата му младост и го зарежда с енергия да работи.

      Равносметката на художника включва още над 800 нарисувани картини и 25 изложби. Голяма част от картините му са притежание на частни колекционери от цял свят.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още