Прокуратурата проверява сигнал за закононарушения в Стълпище

Прокуратурата проверява сигнал за закононарушения в Стълпище
Публикация   08:28     04 Юни, 2019 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1415

Окръжна прокуратура е разпоредила в петък на РИОСВ  проверка по сигнал за закононарушения в района на Стълпище. За трупане на земна маса върху поляната, където община Иваново провежда своите ежегодни тържества, информираха и Акцент.БГ граждани, които изпратиха и снимков материал.

   Стана въпрос за терен, който е изключителна държавна собственост и върху него не може да се извършва без дълги и тежки административни процедури. Става въпрос за 200 метровата крайбрежна зона, която се засипва с пръст с техника на СТРОИТЕЛна фирма.

   Тези дни Регионалната инспекция по околна среда ще даде резултат от проверката, каза за Акцент.БГ директорът Любомир Атанасов. Кметът на Иваново Георги Миланов заяви, че не е в течение конкретно случай, но изрази предположение за един системен нарушител в района, който не се съобразява с българското законодателство.

   Областна администрация също е сезирана за случая и предстои от нейна страна също да бъде извършена проверка.

  По неофициална информация инвеститор е купил къща зад насипа и това е причина големи камиони да сипват пръст върху държавния терен. Обяснението било, че се прави дига срещу преливане на реката, но подобни дейности не може да се извършват без предварителни планове и съгласувания с държавните институции, коментираха от областната управа. След допълнително проучване стана ясно, че въпросният инвеститор е собственикът на "Седем поколения".

   Освен това не е ясно местата, откъдето се взема пръстта, дали също не е свързано със закононарушения, тъй като в месността има терени, включени в Натура 2000.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha