Ученици мериха знания в състезание по "Русезнание"

Ученици мериха знания в състезание по
Публикация   16:54     03 Юни, 2019 /     akcent.bg   /     688

   Ученици от девет училища в Русе се включиха в дванайсетото издание на състезанието по "Русезнание" този следобед в Регионалния исторически музей в града.

   В зала „Княз Александър I” на Историческия музей се проведе XII-ото издание на традиционното състезание по „Русезнание”, организирано от Регионален исторически музей – Русе, ВМРО и Народно читалище „Гоце Делчев 2009”. В състезанието се включиха ученици от десет  учебни заведения. Представени бяха 9 есета и 22 презентации, а оценяването извърши жури в състав: д-р Росица Георгиева – началник на Регионално управление на образованието в Русе, Магдалена Трифонова – музеен педагог, Искрен Веселинов и Траян Тотев.

Класиране в категория презентации:

I – ОУ „Васил Априлов”

II – СУ „Йордан Йовков”

III – СУПНЕ „Фридрих Шилер”- Русе

Класиране в категория есета:

I – Петя Пейчева 8 А кл. – СУ „Христо Ботев“

II – Пресиян Плачкинов 5 А кл. – ОУ „Васил Априлов“

III – Алина Милкова 6 В кл. – ОУ „Любен Каравелов“

      Надпреварата бе в две форми - есе и мултимедийна презентация, посветени на теми от русенската история.
Жури, част от което бяха началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева и депутатът от ВМРО Искрен Веселинов, трябваше да оцени девет есета и 21 мултимедийни презентации.

   Състезанието се организира от местната структура на ВМРО в Русе, читалището "Гоце Делчев-2009" и Русенския музей. Инициаторите припомниха, че предметът "Русезнание" се изучава от години в част от училищата в града.

Тагове : Русезнание ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha