Борисов: Не искам повече Веско Маринов да ми пее

Борисов: Не искам повече Веско Маринов да ми пее
Публикация   17:40     31 Май, 2019 /     akcent.bg   /     533

   Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни защо се е стигнало до оставката на Цветан Цветанов, след като събра на среща Изпълнителната комисия на партията. 

   „Това беше негово желание. Както той каза доверието в нас по много теми го няма. След като го няма, това е правилно решение“, каза премиерът, цитиран от Агенция „Фокус“.

   „По устав се изисква освобождаването на Цветанов да стане на форум, който ще бъде на 7 юли. Тогава ще освободим и Румяна Бъчварова (бел. ред. Началник на кабинета на Борисов), която отива посланик. Началник на кабинета ми е Деница, вече я сложих“, заяви Борисов.

   Попитан за вариантите, обсъждани между него и Цветанов на срещата им, министър-председателят беше категоричен, че не е имало трети вариант. „Вариантите бяха – напуска ръководните постове на партията, спира да се изявява по медиите и да е лице на партията и остава да работи в централата като редови член. Избрахме варианта да напусне отвсякъде. Няма трети или четвърти вариант“, обясни Борисов.

   По въпроса със заместника на Цветанов той каза: „Това е работа на изпълнителната комисия и на Конгреса (бел. ред. който ще се състои на 7 юли). Ще създам и орган за контрол вътре в самата партия.

   Това беше очаквано, не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее, ясно беше как искам да се проведе кампанията“.

   Относно изборите за евродепутати премиерът заяви: „Анализ на изборите вече правих. Журналистите го правихте. От сутрин до вечер слушам политолози и социолози, които обясняват какво мисля и как го мисля. Наслушах се на какви ли не глупости. Резултатите от изборите са добри. Какво повече да коментираме, когато си победил скромността изисква да мълчиш“.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha