Защо „Привличане” по-скоро отблъсна публиката от малкия екран и ги прати в социалните мрежи разочаровани?

Защо „Привличане” по-скоро отблъсна публиката от малкия екран и ги прати в социалните мрежи разочаровани?
Публикация   07:38     25 Май, 2019 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1381

   Излъченият вчера по Нова тв филм „Привличане” накара немалък брой зрители още по време на излъчването му да сменят канала или да изгасят телевизорите, след което да изразят негативното си мнение относно кино постановката.

   “Нищо не играя в “Привличане”. В този филм съм себе си. Не съм мислила много върху ролята и персонажа си. Това е една сбъдната мечта – да напиша историята за филм, който да мога да продуцирам”, разкри  Яна Маринова за новата си творба пред Мирослава Иванова в “Събуди се.  Актрисата е в главна роля, копродуцент и сценарист на филма.

   Може би нямаше да бъде толкова дразнещо излъчването на това нещо, ако не беше точно на 24 май- Денят, в който България се опитва да си върне духовността и да се изправи срещу пошлите мутренски времена, тази училищна пародия наистина стоеше като пришита в най- българския ден.

   Не ми е ясно актрисата Маринова доколко е играла себе си, но като учител с 20- годишен стаж гледах един фентази сюжет, който явно може да се роди само в главата на бивш възпитаник на спортно училище и бивш управител на ресторант. Вероятно  средата, в която е живяла години, и е дала отражение, за да види  единствено в богатия спонсор положителен герой.

  Дори и това, че действието се развива в частно училище, буди съпротива е зрителя, който вече е гледал „Вчера” и „Всичко е любов”. Без да се опитвам дори и за малко да влизам в ролята на кинокритик, наистина бях изненадам от светкавичната реакция на мнозина, които се възмутиха от показаното по телевизията на този светъл празник.

   Единствено актрисата, сценарист и копродуцент може да е права в тезата, че днес всичко може да се получи със секс и пари. Но тя в края на филма опровергава това, въпреки че справедливостта възтържествува благодарение на богатия спонсор.

   Няма как състоянието на духа да е различно, след като 30 години вече масово се насажда чалга, посредственост и платени повърхностни творби, които все повече напират на книга и на лента. Жалко е само, че малко или много медиите могат да участват във възпитанието на младите, вместо да комерсиализират всичко и на всяка цена.

   Не става въпрос за цензура, а за ценностна система, каквато много трудно може да възстановим. А Яна Маринова е добре да излезе от личното си пространство и да види света такъв, в какъвто тя явно е пропуснала да живее. Макар и да е определен като романтична комедия, чийто сюжет се развива в училище и изследва връзките на 20-годишните и 40-годишните.”, всичко накъртя на посредственост и непознаване на училищната среда, подсилено с евтиното рекламирано във филма вино.

      Ето  как е разкрит сюжетът:

  Младата учителка по история Лора Ангелова е разкъсвана между любовта си към училището, което баща ѝ е основал, и миналото си на състезател по спортни танци. Колегите ѝ я уважават, а учениците я обожават.

   Всичко изглежда безоблачно до мига, в който директорският пост в гимназията е овакантен и Ангелова се оказва в пряка конкуренция с амбициозната си и коварна колежка Великова. Повереният на Лора 12-и клас също е изправен пред проблеми.

   Диана, дъщеря на основния спонсор на елитното училище, е красива и разглезена и не пропуска да демонстрира пищния си начин на живот. Тя смята, че на света няма нещо, което да не може да се купи със секс или пари. Дори това да е гаджето на най-добрата ѝ приятелка Соня.

    Манипулациите на Диана водят до разразяването на скандал, в центъра на който е секс клипче с нейни съученици, заснето в танцовата зала на Лора Ангелова. Междувременно в училището е назначен нов преподавател по музика – Калин Соколов, поп звезда и новоизлюпен продуцент. Училищните връзки неизменно ще го оплетат. Чия страна обаче ще избере той? И има ли изобщо страна, или всеки е сам за себе си?

   Месец преди абитуриентския бал на своя клас Лора Ангелова ще трябва да докаже на всички, че верният избор винаги е по-труден, но си струва

Тагове : Привличане ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha