Неков в Русе: Без съгласие на Франция заседанията на ЕП няма как да се провеждат само в Брюксел

Неков в Русе: Без съгласие на Франция заседанията на ЕП няма как да се провеждат само в Брюксел
Публикация   12:51     13 Май, 2019 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     403

   Кандидатът от БСП за евродепутат втори мандат Молчил Неков днес продължи срещите с в Русе навръх рождения си ден. Ето какво становище той сподели относно предложението на австрийския канцлер за промяна в начина на работа на ЕП, както и намаляване на броя на еврокомисарите:

  По договорът за функциониране на ЕС има дванадесет сесии, които са разписани и трябва да се провеждат в Страсбург. Евродепутатите много пъти сме гласували да има промяна по тази тема, но това да се случи, трябва Франция да бъде съгласна. Така че няма как да се случи това единодушие в Съвета на министрите и Европейския съвет. До колкото зная, това местене струва на европейските депутати 2 млн. евро всеки месец  /само пренасянето на документите на едминистрацията от Брюксел до Страстбург/

  Относно Курц- той е от ЕНП и вече 3-ти мандат управляват  ЕК. Подобно предложение точно преди евроизборите според много анализатори бе определено като предизборен ход.

  Относно броя на еврокомисарите- този въпрос трябва да се обсъжда на европейски съвет- от премиери и държавни глави.  Сегашният модел на разпределение смятам, че е справедлив- всяка държава членка да има по един еврокомисар. Сами разбирате, че ако се намяли броят на еврокомисарите, то най-вероятно, почти сигурно е, че ще сме от засегнатите. Затова моето мнение е да се запази броят им.

Тагове : Неков ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha