Министър Каракачанов идва в Русе на 15 май с инфоборса "Бъди войник"

Министър Каракачанов  идва в Русе на 15 май  с инфоборса
Публикация   09:21     13 Май, 2019 /     akcent.bg   /     340

   Русе е 11-я град в страната, където на 15 май ще бъде проведена информационна борса "Бъди войник".

Събитието ще се проведе от 16.30 ч. на алеята до хотел „Дунав“ с цел набиране на войници и матроси, а също така ще бъде показана и военна техника.

От 18.00 ч. в Доходното здание жителите и гостите на Русе ще имат възможност да се насладят и на концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и представителния духов оркестър на Военноморските сили, както и на Общинския мажоретен състав „Екстрийм“ при Младежки дом – Русе.

    Входът е свободен, а инициативата се осъществява с подкрепата на Областна администрация Русе и Община Русе.

   На събитието ще присъства и вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

   Военното министерство организира събития в 29 града в страната по директивата "Бъди войник". Национална информационна кампания цели популяризиране на военната професия. От МО се надяват да привлекат кандидати за военна служба, съобщиха от военното ведомство.

   Разясненията в различните части на България са за условията за кандидатстване, социалния статут на военнослужещия, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България.

Кампанията започна през октомври 2018 г. в София на киноспектакъл в Националния дворец на културата (НДК).

  През настоящата година в 29 града в страната ще бъдат организирани информационни борси. На тях мъжете и жените, които имат интерес към военната професия, ще получат информация не само за условията на кандидатстване за войнишки длъжности, но и за професиите в Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, за Силите за специални операции, Националната гвардейска част и Служба "Военна полиция".

Освен информационни борси във всеки от тези 29 града ще бъде организиран показ на образци оръжие, военна техника и оборудване.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha