Велизар Енчев в Русе:В Европарламента ще отстоявам интересите на трудовите хора в България

Велизар Енчев в Русе:В Европарламента ще отстоявам интересите на трудовите хора в България
Публикация   08:40     13 Май, 2019 /     akcent.bg   /     579
   "Моята програма е ясна. В Европарламента ще отстоявам интересите на трудовите хора в България; на тези, които изкарват своя хляб с честен труд.  В ЕП ще се боря за минимална работна заплата и минимална пенсия, които трябва да са задължителни за всички страни-членки на ЕС. В мое лице противниците на Истанбулската конвенция и на членството на Турция в Еврозоната ще имат един глас повече." - с тези думи започна срещата на кандидата за евродепутат от листата на коалиция "БСП за България", Велизар Енчев, с гражданите на Русе.
 
   "Управляващите измамиха своите избиратели, ползвайки патриотичния вот, патриотичните нагласи и социалните чувства. Затова аз отстоявам една политическа кауза - кауза анти Герб. Не защото Герб не ми харесват, не защото в Герб няма качествени хора, а просто, защото това е проект на олигархията и то не на българската, а на чуждата. Герб, за която се знае, че е проект на американски и германски фондации, за което самият Борисов и Цв. Цветанов се хвалят непрекъснато. А това е в нарушение на избирателния закон, който гласи, че чужди политически сили, фондации и сдружения, физически и юридически лица нямат право да финансират дори с една стотинка български политически субекти."
 
   Затова според Енчев е време да се разделим с политкоректния език; време е да говорим не за работодатели, а за капиталисти, в което, уточни той, няма нищо лошо. Не да говорим за пазарно стопанство, а за капиталистически строй, в който няма нищо лошо. Лошото е, че нашият капитализъм е дивашки и копира най-лошите модели в това отношение от Изток и Запад. "Време е - продължи кандидатът за евродепутат - да говорим не за пазарни отношения, а за отношения между капиталист и експлоатиран работник. Точно затова на първо място в нашата Визия за Европа сме поставили нещо, което е толкова елементарно, а толкова трудно постижимо, тъй като никой до сега в ЕП не го е предложил - минимална работна заплата и минимална пенсия, които да не са под прага на бедността в съответната страна, член на ЕС. Ще се борим това да се приеме като законодателно решение на ЕП."
 
   По-нататък в срещата си с гржданиете Велизар Енчев сподели: "На всички е ясно, че на тези избори има две политически сили, които могат да вкарат депутати в ЕП - или Герб, или БСП. Но само гласувайки за БСП ще може да се свали Герб от власт и да възродим автентичната десница. Това е битката, която трябва да спечелим за автентична десница, за либералните кръгове." Той изтъкна пред избирателите, че това, което се случва в последните часове показва, че Герб е в политическа конвулсия. И причина за това е изявлението на държавния глава преди двайсет и четири часа на срещата му в ЦИК, където той заяви, че комисията трябва да направи всичко възможно, за да няма този огромен брой недействителни бюлетини, както до сега. Защото като член на ЕС България има най-голям брой недействителни бюлетини спрямо броя на избирателите си, което според В.Енчев е пълен абсурд, но е факт. И допълни, че това е така, защото България се управлява от една шайка, която трябва да бъде победена.
 
   В края на срещата си той коментира отдаването на летище София на турска фирма като "още едно доказателство за слугуването на режима на Ердоган". Засегна темата за "престъпната ни съдебна система", въпроса за българските магистрали и пътната инфраструктура.
 
   И накрая призова гражданите: "БСП е най-демократичната партия. Тя има своята сто годишна история именно благодарение на своя демократизъм. Затова гласувайте в полза на демокарцията."


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha