Понеделник, 20 Май 2024

Успех за Русе в „дунавското“ дерби в мъжкия баскетбол.

Публикация   19:15     30 Ян, 2012 /     akcent.bg   /     548

„Дунав 2007“ надделя над „Видабаскет“ с 81:63 в залата в квартал „Здравец“ в неделната вечер

 

   Русенският „Дунав 2007“ записа петата си победа от началото на шампионата в мъжката баскетболна „А“ група. Съперник на момчетата на Руслан Русев в неделната вечер в залата в квартал „Здравец“ бяха баскетболистите на „Видабаскет“, който е един от традиционно добрите тимове в групата. Въпреки това младите състезатели на русенския отбор започнаха по-силно и натрупаха добър аванс още в началото. След 10 минути те вече водеха с 20:9 и рано подсказаха, че нямат никакво намерение да изпускат победата. През втората четвърт преднината на домакините не спря да се увеличава и в един момент достигна до 17 точки. Тогава обаче видинският тим „се посъбуди“ и успя да намали изоставането си до 42:28 за „Дунав 2007“ на почивката.

       Развоят на срещата позволи на Руслан Русев да включи в ротацията всички свои 12 състезатели. Въпреки това обаче гостите не успяха да съкратят разликата, достигнала малко преди края и до повече от 20 точки. Последната сирена дойде при 81:63 за дунавци, което осигури петия им успях в шампионата за сезона и ги изкачи на петото място във временното класиране. Николай Стоянов Николов бе най-резултатен за русенския отбор с 23 точки. По 13 точки добавиха Андреан Атанасов, който овладя и 9 борби, и Георги Минков. С 12 точки и 9 борби за успеха помогна и Симеон Савов.

     В края на тази седмица в неделя „Дунав 2007“ има тежката задача да гостува на втория „Академик“ Пловдив, който е с пълен актив от 5 победи от 5 мача в едноименната зала под тепетата.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha