Ореолът на папата затъмни искането на канцлера на Австрия за нов договор с ЕС и по-малко комисари

Ореолът на папата затъмни искането на канцлера на Австрия  за нов договор с ЕС и по-малко комисари
Публикация   11:33     05 Май, 2019 /     akcent.bg   /     1126

   Със сигурност посещението на папата у нас е значимо събитие. До колко и какви последици то ще донесе на България не е особено ясно, но определено прожекторите ще го осветят максимално.

  Лошото е, че в същото това време искането на канцлера на Австрия  за нов договор с ЕС и по-малко комисари като че ли ще остане встрани от медийния интерес. И не само от медийния, вероятно. Тази сутрин евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев в една от столичните телевизии заяви, че и той е гласувал няколко пъти разтакаването от Брюксел до Страсбург да се преустанови, но само Франция можела да го спре, като се съгласи.

 Оказва се, че в европарламента витае Законът на джунглата. Няма справедливост, няма демокрация. Това го доказа и гласуването на пакета „Макрон”.

  Това го доказват и милиардите, одобрени от брюкселски чиновници, които често въобще не кореспондират с нуждите на страната или по-скоро, на икономиката или на обществото ни.

  Какво печели България и колко от членството ни в Европа. Със сигурност някой ще се облегне на някаква удобна за облагодетелстваните от това суми. Но реално, ако се извадят от тях средствата за закупуване на техника и технологии, то със сигурност салдото ще е отрицателно.

 Една ли ще се намери някой да отрече, че за Европа сме само пазар, и то незначителен. И страна с евтина работна ръка. Качествените българи са навсякъде добре приети, и добре заплатени.

  Не само че има двойни стандарти по отношение на храните, но и във всичко. Фактът, че непривлекателният шивашки труд остана в България означава само едно- евтина работна ръка.

   Жалко, че никой не говори сега за стандарти, за заплати на евродепутати, за резултати, за национална икономика.

   И вероятно така ще е. Докато „Монтюпе” беше френска инвестиция със сериозни финансови ползи за компанията и  още по-сериозни вреди за местното население, един Мосю строяваше чиновниците от държавната и местната власт и заглушаваше справедливото недоволство на туземците.

  Със сигурност и през предстоящия мандат навеждането ще бъде доста повече отколкото опълчването срещу неизгодните за страната и бизнеса условия в Голямото европейско семейство.

  Доган пак ще излезе прав, че се намираме в „сградата на Европа”, но сме в приземния етаж на парното”.

    Така че все пак е добре да се даде един разумен глас на предстоящите избори. Съобразно предлагания материал, разбира се.....

  Да живее Папата и мирът по света!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha