Понеделник, 20 Май 2024

Ръководството на „Дунав 2010“ продължава да работи активно за възраждането на футбола в Русе

Публикация   19:15     28 Ян, 2012 /     akcent.bg   /     560

 

    С подновяването на подготовката на представителния мъжки тим на „Дунав 2010“, клубното ръковдстово заяви категорично, че въпреки липсата на много новини и шумотевица продължава да работи активно по постигането на своите цели. Сред тях естествено е връщане на „драконите“ в професионалния футбол, но за целта преди това има много работа, която трябва да се свърши. Основните усилия на този етап са свързани с модернизирането на базата в квартал „Здравец“. „Целта ни е изграждане на боеспособен отбор предимно от мести футболисти. Затова разчитаме много на развитието на школата ни.

     Това обаче няма как да се случи без осигуряването на качествени условия за подготовка на всичките ни футболисти. На този етап използваме алтернативни места, като изкуственото игрище на „Марисан“ и терените в спортния комплекс „Ялта“, а при по-лоши условия, като тези напоследък използваме и зали. Именно затова и работим за изграждането на голямо игрище с изкуствена настилка на мястото на настоящия тренировъчен терен на стадион „Дунав“.        

      Пъзелът може да се каже, че е наполовина нареден, но има още детайли от административен и финансов характер, които да се осигурят за да се случи това. Иначе клубът е финансово стабилен. Предстои създаване на акционерно дружество, разчитаме и на общината. Не сме спрели да работим за постигането на крайните цели. „Дунав“ е име, на което му приляга по-добро място и ние работим в тази насока, но естествено няма как всичко да се случва изведнъж“, сподели председателят на УС на „Дунав 2010“ д-р Симеон Симеонов.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha