Кулинарно състезание в ОУ "Иван Вазов"

Кулинарно състезание в ОУ
Публикация   13:58     30 Апр, 2019 /     akcent.bg   /     169

   Деца от началния етап на ОУ "Иван Вазов" и сдружение БАРТИМ се впуснаха във Великденско кулинарно пътешествие днес. Събитието беше част от програмата по кулинаротерапия „Тийнкитчън“, която в последните месеци набра голяма популярност.

   На открито, в училищния двор се случи истинско кулинарно-състезателно шоу. В надпреварата участваха два отбора, излъчени от IV г клас. Децата от този клас вече са посещавали професионалната кухня на БРТИМ и имат опит в кулинарните занимания, поради което бяха избрани да демонстрират уменията си пред своите съученици. Облечени по всички правила, с престилки, шапки и ръкавици, отборите изпълниха три задачи. След като изтеглиха жребий, единият отбор приготви десерти от слепени бисквити, а другият – бананови близалки. Останалите задачи бяха свързани с предстоящите празници – декориране на яйца и хвърляне на яйца в кошница. Участниците показаха творчество и състезателен дух, а публиката ги насърчаваше с възгласи и аплодисменти. Победител стана синият отбор.

   Публиката също взе участие в състезателните игри. Забавните задачи, сред които пукане балони, скачане с чували и надяждане с козунак, предизвикаха смях и веселие. Накрая всички участници в празника получиха бонбони и си тръгнаха с празнично настроение.

   „Тийнкитчън“ е дейност на Сдружение БРТИМ в проекта на Община Русе, финансиран от Програма ЗОВ, а заниманията по кулинаротерапия имат за цел придобиване на знания в областта на кулинарията и здравословното хранене, както и развиване на меки умения. След края на проектните дейности в края на април, сме отворени към всички желаещи училища, детски градини и граждани, които проявяват интерес да се докоснат до кулинарното изкуство – едно приятно изживяване за малки и големи!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha