Петък, 11 Октомври 2024

Средновековен лагер превзема Червен

Средновековен лагер превзема Червен
Публикация   29 Апр, 2019   /     akcent.bg   /     613

   Средновековен лагер ще превземе старинния град Червен в края на тади седмица. Лагерът ще се проведе между 4 и 6 май и ще пренесе своите гости в пътешествие назад към XIII – XIV в. Посетителите ще могат да се потопят в  епохата на Второто българско царство – време на велики царе и императори, на висока култура и на безпросветно невежество, на религиозни спорове и разбира се на епични войни с ромеи, кръстоносци и османски турци.

   Организатор на събитието е варненското сдружение за исторически възстановки „Чигот“. На място посетителите ще видят реконструкции на средновековни български облекла, украшения, оръжия, предмети от бита, да  научат  за Средновековна България и за живота на нашите предци – не само за царете и техните героични битки, но също и за обикновените хора, за ежедневието, за делниците и празниците, за грижите и забавленията, за занаятите и търговията. Посетителите могат да се запознаят със средновековната кулинария и как се прави медовина, а, за по-смелите ще има стрелба с лък и хвърляне на копие.
   Всеки от трите дена на лагера ще ви разкажем по една история, от която ще научите повече за живота в Средновековна България. Ще има смели военначалници, красиви болярки, чудотворни икони и разбира се – какво е една истинска история без здрава битка, пресъздадена на живо.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още