Конни надбягвания в Сандрово събраха коне от цялата страна

Конни надбягвания в Сандрово събраха коне от цялата страна
Публикация   20 Апр, 2019   /     akcent.bg   /     950

   Депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев участва в откриването на ежегодните конни надбягвания на чистокръвни английски коне. Той пожела успех на всички състезатели, а на публиката да се наслаждава на атрактивния конен спорт.

   Надбягванията се проведоха днес за седма поредна година в Сандрово /Община Русе/. Събитието бе открито в присъствието на народния представител от ГЕРБ Андриан Райков, областният управител Галин Григоров и неговият заместник Свилен Иванов, кмета на кметство Сандрово Божидар Стоилов и други официални лица, гости и приятели на конния спорт.

     В днешната надпревара, участие взеха над 80 чистокръвни английски коне на 6 дистанции, а именно 1000 м. за 2 годишни коне, 2000 м. за 3 годишни и по-възрастни коне, 1600 м. за 3 годишни коне, 1600 м. за 3 годишни и по-възрастни коне, 1200 м. за 3 годишни и по-възрастни коне, както и 2400 м. за 3 годишни и по-възрастни коне.

   Победителят в най-трудната категория 2400 м. за 3 годишни и по-възрастни коне получи значка от името на областния управител. На първо място в тази категория се класира жокеят Емин Андонов с коня Луцифер, собственост на Пламен Панайотов. Втората позиция беше за жокея Ахмед Али Ибрям с коня Алоха. Третото място на почетната стълбичка в категория 2400 м. за 3 годишни и по-възрастни коне зае Добрин Ганчев.

   Надпреварата се състоя на 6 различни дестинации и коне в няколко класа и подразделения. Жокеите пък бяха от най-известните български центрове, включително и от Спортен клуб „Сандрово“. Над 80 коне бяха записани за участие.

  Пламен Нунев връчи наградите на победителите в една от състезателните дисциплини.

  Сред организаторите и спомоществователите на първенството е почетният председател на федерацията по борба и олимпийски шампион Валентин Йорданов и брат му Иван Димитров.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още