Петък, 11 Октомври 2024

Дигитализацията и пазарът на труда ще бъдат обсъдени по време на MASTЕRCLASS WORK 4.0 в Русенския университет

Дигитализацията и пазарът на труда ще бъдат обсъдени по време на MASTЕRCLASS WORK 4.0 в Русенския университет
Публикация   10 Апр, 2019   /     akcent.bg   /     1198

   В Русенския университет  „Ангел Кънчев“ на 12 април 2019 г. (петък), от 10:00ч., в аулата на копрус 2 (2.101), ще се проведе поредното събитие от цикъла MASTЕRCLASS WORK 4.0., организирано от Конфедерацията на независимите синдикати в България и Русенското висше училище. 

  Целта на форума е да бъдат обсъдени предизвикателствата, които поставя дигитализацията пред пазара на труда - изчезването на цели професии, подпомагането на по-лесния преход от студентската скамейка до работното място и бързо променящите се технологии, които са на път да изместят човека в някои сфери на пазара на труда.

   Коментари и презентации върху избраната тема ще направят президентът на КНСБ Пламен Димитров, Петър Николов – заместник-министър на Образованието и науката, Деница Сачева – заместник-министър на Образованието и науката, Бисер Петков – министър на Труда и социалната политика, чл. кор. проф. д.т.н. Христо Белоев – ректор на Русенския университет.

   Участници в MASTRCLASS WORK 4.0 ще бъдат студенти, преподаватели, представители на синдикални и работодателски организации, неправителствени организации и граждани.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha