Петък, 11 Октомври 2024

Google въвежда поддръжка на "динамични имейли"

Google въвежда поддръжка на
Публикация   01 Апр, 2019   /     akcent.bg   /     328

Това ще позволи създаването на писма, които могат да се обновяват без да се изпращат наново

   Google обяви, че Gmail вече ще поддържа т.нар. "динамични имейли". Това ще позволи на практика писмата да приличат на интерактивни уеб страници чието съдържание ще може да се обновява. Функцията вече е активна за Gmail за компютри, а скоро ще се поддържа и от мобилните приложения.

   Чрез нея компаниите ще могат да вграждат дигитално съдържание в писмата. Google дава за пример имейл от социалната мрежа за снимки Pinterest, който показва селекция кадри от избрана от потребителя категория. Потребителят ще може директно в имейл да взаимодейства със снимките все едно е отворил самия сайт на Pinterest.

       Чрез динамичните имейли ще може да се изпращат и документи, да се правят резервации и др. Първоначално услугата ще се предлага само на избрани компании. Разбира се, вътрешните услуги на Google, като Docs, например, също ще поддържат динамичните имейли. Очаква се с течение на времето все повече компании да имат възможност да изпращат подобни имейли до потребителите на Gmail. За сега Google не дава индикация дали планира да позволи и на самите потребители да създават динамични писма.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още