Вторник, 30 Април 2024

Провежда се Регионален форум „Добри образователни и професионални практики в социалните дейности“

Провежда се Регионален форум „Добри образователни и професионални практики в социалните дейности“
Публикация   14:57     28 Март, 2019 /     akcent.bg   /     716

    В Русенския университет стартира двудневен Регионален форум с международно участие „Добри образователни и професионални практики в областта на социалните дейности“. Дискусионна тема на събитието е „Професията „социален работник“ през XXI век – предизвикателства и възможности за развитие“.

   Ректорът чл.кор. проф. д.т.н. Христо Белоев приветства гостите с “Добре дошли!“ и отбеляза, че за академичното ръководство е чест да домакинства международния форум. Русенския университет обучава студенти в специалност „Социални дейности“ от сравнително краткото време, но тя бележи ускорено развитие и значителни успехи. Свидетелство за това е Първата награда в професионално направление "Социални дейности" за Русенския университет в ежегодната класация на Министерството на образованието и науката - Рейтинговата система на висшите училища в България. Стартиралият форум с включени повече от 30 презентации е предпоставка за още по-ускорено развитие и Русенският университет си поставя за цел да бъде движеща сила в тази област, завърши проф. Белоев.

   Доц. ден. Сашо Нунев отбеляза, че форумът се провежда за трета поредна година, но този път той е по- различен. Тази година съорганизатор е Община Русе.  Другата разлика е участието на доц. Ана Радулеску (Assoc. Prof. Ana Radulescu, PhD) президент на Европейския клон на Международната федерация на социалните работници и проф. Флорин Лазар (Prof. Florin Lazar, PhD) член на Изпълнителния комитет на Европейската асоциация на училищата по социална работа и регионален координатор за България. Поздравителни адреси за форума бяха изпратени от г-жа Зорница Русинова - заместник-министър на труда и социалната политика, областния управител на Област Русе – Галин Григоров, кмета на Община Русе – Пламен Стоилов, г-жа Светлана Ангелова, директор на Регионална дирекция за социално подпомагане – Русе.  Гостите приветстваха и Катя Петрова, началник на отдел „Социални дейности“ в Дирекция „Здравни и социални дейности“ на Община Русе и Георги Георгиев, председател на управителния съвет на „Национален алианс за социална отговорност“.

   Доц. Ана Радулеску (Assoc. Prof. Ana Radulescu, PhD) беше удовлетворена от това, че на форума присъстват хора, които са потребители на работата на социалните работници, защото тяхното мнение е от изключително значение за усъвършенстването на тази професия. Тя призова за повече човещина във взаимоотношенията на всички нива в обществото.  

   Организации, занимаващи се с предоставянето на социални услуги бяха подредили щандове за продажби с благотворителна цел. Предметите бяха изработени от техни членове и потребители на техните услуги.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha