За повечето от нас, Прованс е не повече от една пощенска картичка. Слънчеви хора в антични села, варовикови почви и носещи се аромати на мащерка и градински чай.
За последните 5 години, на международното търсене на качествени вина, розе и особено Прованс Roses се е увеличил изключително. Общото производство е направило огромен скок, следвайки стъпките на дълги добре установени области като "Домейн Отт или Château Minuty". В по-голямата част от производството на розета по света, е така познатия на всички винари /продукт при които се концентрира гроздовата мъст/ страничен продукт от производството на червени вина, направени с ферментирали светли сокове изцедени от предварително ферментиран Гренаш, Carignan или Mourvèdre. В Прованс днес, се отглежда грозде специално за производство на качествени розета и повечето изби са оборудвани с резервоари контролиращи температура, за запазване на цвета и свежестта на вината.
Да отидеш до Франция и по точно в Прованс и да не се докоснеш до чара на Провансалските вина е равносилно да отидеш в Рим и да не видиш Папата.
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай