Петък, 11 Октомври 2024

Расте интересът на собствениците на хотели и заведения за членство в Браншовия съюз в Русе

Расте интересът на собствениците на хотели и заведения за членство в Браншовия съюз в Русе
Публикация   17 Март, 2019   /     akcent.bg   /     1071

   Снимка: Община Русе получи Грамота за "Най-ползотворно сътрудничество" в туризма с голяма Община през 2019 г.  от БХРА

   Засилен интерес проявяват от началото на годината собственици на хотели и заведения за членство в Браншовия съюз на хотелиерите и ресторантьорите в Русе. Това заяви пред Акцент.БГ председателят на сдружението Красимир Иванчев.

  Интересът е продиктуван преди всичко заради изгодната възможност за приложение на Наредбата за авторски права, според която звено от контрольори в Община Русе съблюдава прилагането и.

  Според Наредбата  всички, които ползват музика на обществени места, са задължени да плащат такса към фирмите, които са оторизирани и лицензирани от световните изпълнители на музика и телевизионни права.

   Наредбата не касае само хотели и ресторанти, а всички публични места, в които звучи музика, включително козметични салони, магазини, таксита и др.

   Интересът на собствениците на хотели и заведения към членство в Браншовия съюз има своята реална причина.

   Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация БХРА, към която е и БСХР- Русе, има сключен договор с лицензираните фирми за 50 на сто отстъпка.

 До края на февруари пък за платилите цялата годишна такса авансово, са получили и допълнително 10 на сто отстъпка.

  Собственик на заведение са похвали, че членството в местната структура на БХРА му е позволила от дължима такса „Музика” от 2200 лева да плати само 900 лева.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha