Четвъртък, 2 Май 2024

Пенчо Милков: „В момента вярата на хората, които са гласували до сега преференциално, ще изчезне."

Пенчо Милков: „В момента вярата на хората, които са гласували до сега преференциално, ще изчезне.
Публикация   07:47     16 Фев, 2019 /     akcent.bg   /     578

  „Не е изненада, че предложението дойде от ДПС, от където отдавна се борят срещу преференциалния вот, но изненадваща беше позицията на управляващата партия", заяви Пенчо Милков, по БНТ, по отношение на гласуваните късно снощи промени в Изборния кодекс. Той подчерта, че на избори, до сега, 60 на сто от хората са отбелязвали преференция и те все повече се възползват от тази възможност. Г-н Милков каза още, че проблемът не е на човека, който не може да бъде пренареден, а в това, че вярата на хората, гласували до сега преференциално и вкарали своя представител някъде, ще изчезне. Той сподели опасения, че много хора, не можейки да гласуват префернциално, просто няма да отидат да гласуват.

       Трябва да има машина във всяка секция в България за да се спре с изборните манипулации. Машината на в края на изборния ден разпечатва протокол и възпрепятства манипулациите, подчерта народният представител.

     „Настояваме да се смени ЦИК, защото трябва да се спазва законът." заяви Пенчо Милков. „Трябва да е ясно, че управляващите изпълняват закона по целесъобразност, която те смятат, че има.". Г-н Милков бе категоричен, че блокиране на изборния процес няма да има тъй като ЦИК е постоянно действащ орган с голяма администрация, която си работи непрекъснато.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha