Събота, 12 Октомври 2024

Парламентът събира службите заради отравянето на Емилиян Гебрев

Парламентът събира службите заради отравянето на Емилиян Гебрев
Публикация   10 Фев, 2019   /     akcent.bg   /     852

   Парламентарната комисия за контрол над службите ще проведе изслушване по повод информацията за връзка между отравянето на Сергей Скрипал и българския бизнесмен Емилиян Гебрев. Заседанието ще се проведе на 14 февруари (четвъртък), съобщи председателят на комисията и ръководител на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

   "Аз съм сигурен, че вече е създадена необходимата координация между българските, британските и европейските власти по случая и се работи активно по него", заяви Цветанов.

   Той смята, че в последните 3-4 години България, ЕС и САЩ са подложени на хибридна атака от Русия. "Има информации за руска намеса посредством онлайн и социалните медии в изборите в няколко държави, което във всеки един от случаите доведе до дестабилизация. Съществува мнение, че дори Брексит се е случил под такова влияние", каза Цветанов.

   "Случаят "Скрипал" само затвърди позицията на ЕС за продължаване на санкциите срещу Русия", допълни вторият в ГЕРБ.

   Британският сайт за разследваща журналистика Bellingcat свързва трети заподозрян от ГРУ по случая "Скрипал" с отравянето на българския бизнесмен и собственик на "Дунарит" Емилиян Гебрев през 2015 година в София. Псевдонимът на агента е Сергей Федотов.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още