Събота, 12 Октомври 2024

Какво се случва с тялото ни, когато мразим работата си

Какво се случва с тялото ни, когато мразим работата си
Публикация   28 Ян, 2019   /     akcent.bg   /     647

Токсичното работно място ни разболява по много начини

   Всеки от нас е имал лоши дни в работата. Съществуват обаче признаци, които не трябва да пренебрегваме, за да не се озовем в безкрайния кръг на разрушителен стрес, който съсипва здравето ни

   Много хора се озовават заклещени в токсични професии. Това е проблем, на който служителите и работодателите трябва да погледнат малко по-сериозно, пише Huffington Post.

   Може би тялото ни знае, че работното място е отговорно за продължителните симптоми на стрес, изпращайки ни предупредителни сигнали, че нещата не са наред. 

   А кои са признаците - вижте по-долу: 

    Не можеш да спиш

"В много от случаите първият проблем, който ще се появи, са безсънните нощи, казва психологът Моник Рейнолдс. Хората споделят, че не могат да спят, защото мислят за куп неща, които трябва да свършат, или нямат пълноценен сън, защото се будят през нощта. Няколко безсънни нощи не са кой знае какво, но ако се превърнат в тенденция, това може да е знак, че стресът в работата се е превърнал в токсичен", казва психологът.

   А какво можем да направим, за да се преборим с проблема

  По-чести почивки: когато не позволяваме на умът ни да почива и да се "изключва" за момент, това води до дългосрочни вреди. Срещите с приятели навън, медитацията и упражненията, могат да изместят симптомите на стреса.

  Да преструктурираме негативното си мислене: начинът, по който мислим, може да промени начина по който се чувстваме, казват психолозите. Не всеки може да сменя работата си винаги, когато пожелае, затова пък можем да се фокусираме върху нещата, които всъщност можем да контролираме.

   Просто си тръгни: дългите часове в работа, липсата на автономия, несигурните графици, икономическата несигурност - са всички фактори, които правят една работна среда токсична. Тези фактори са нещата, които служителите имат нужда да оставят зад гърба си, а не просто да се справят с тях.

   Необходимо е да преборите основния проблем, а не само неговите симптоми, казват психолозите.

Тагове : тяло , работа ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha