Понеделник, 22 Април 2024

Мартин Цирков напуска „Дунав 2010“?

Мартин Цирков напуска „Дунав 2010“?
Публикация   19:09     13 Ян, 2012 /     akcent.bg   /     821


   Капитанът на „Дунав 2010“ Мартин Цирков най-вероятно ще напусне тима на „драконите“. 23-годишният десен бек се завърна през лятото от Сливен в Русе с ангажимента да помогне за възраждането на отбора. След разпадането на предишния клуб с името „Дунав“ той изкара един полусезон край „Сините камъни“ в „А“ група. След отпадането на ОФК „Сливен 2000“ от елита обаче той опита да си намери нов отбор, но при пробите му в „Черноморец“ Бургас му бе открита херния. Така талантливият бранител бе принуден да се оперира и възстановява през подготовителния период преди есенния полусезон и ръководството на „Дунав 2010“ му предложи да си помогнат взаимно.

    Мартин Цирков възвърна постепенно спортната си форма. Сърцатата му игра го принуди да разпилява усилия по всички точки на терена по време на мачовете на „драконите“, но и с това доказа, че разполага с потенциал и класа за реализация на по-високо ниво. По този повод от Варна се появи информация, според която той заедно с бившия си съотборник от „Дунав“ и „Сливен 2000“ централния бранител Стоян Георгиев са новите попълнения на местния „Спартак“, който след завръщането си в професионалния футбол изостава на 10 точки от водача „Любимец“ в Източната „Б“ група.

     По-късно  вчера /четвъртък/ Мартин Цирков вече бе представен и от ръководството на „соколите“, като сигурен играч на варненския „Спартак“. Наставникът на „драконите“ Борислав Богомилов бе категоричен, че няма право да спира Цирков. „Знаете какви са правилата в момента. Не можем да спрем никой футболист, ако реши да търси реализация на друго място. Освен това в случая става въпрос и за морален ангажимент. Имахме уговорка с Мартин Цирков да остане тук докато се възстанови и междувременно да помогне с каквото може до Нова година, а след това при добра възможност да си потърси друг отбор, без да имаме никакви претенции за това. Така, че дори и да се налагаше да му даваме бележка или друг документ, щяхме да го направим. Чух, че от няколко места има интерес към него. Надявам се да върви нагоре и да се развива. Нека се пробва, а иначе тук ще е винаги добре дошъл“, сподели Богомилов.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha